Helgretreat på Frötuna nära Uppsala
May
6
to May 8

Helgretreat på Frötuna nära Uppsala

Varsevarande - en helg i den levande stillhetens tecken

Retreaten erbjuder en möjlighet att stanna upp i livet, och vända uppmärksamheten mot det rofyllda och lugnande. Genom en serie guidade meditationer lär vi oss att vila i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen, och stå stadigare på jorden. Vi upptäcker tillsammans en stillhet som finns där hela tiden, och som alltid står på vår sida. 

Denna retreat fortgår i tystnad, men det kommer att finnas tillfälle för dialog. Vi gör gående, stående och sittande meditation. Retreaten passar för såväl erfarna som nybörjare. Du kan sitta i en stol, på en pall eller på golvet.

Förhoppningsvis kan vi alla efter helgen sedan vända åter till våra liv med något av Muminpappans frimodighet: ”Det blåser upp till storm. Kom ungar, så tar vi ut roddbåten på en tur!”

Lärare: Björn Natthiko Lindeblad, som var buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen 1992-2008. Björn har undervisat i meditation i 15 år i ett halvdussin länder. Han var sommarpratare 18 juli 2012, och han var även med i ett avsnitt av SRs ”Sommarpratarna”. Läs mer om Björn på  www.natthiko.org.

 

Tid: 6-8 maj 2016 (ankomst fre från kl 17, vi börjar med middag kl 18.00  – sön ca kl 16)

Priser och bokning:https://magnetevent.se/Event/varsevarande--en-helg-i-den-levande-stillhetens-tecken-6515/

När du anmält dig får du en bekräftelse och faktura. Du är garanterad plats på kursen när du betalat fakturan.

Anmälan senast: 1 april

Bokningsregler:

- Anmälan är bindande, men inte personbunden.

- En bokningsavgift på 700 kr debiteras vid en ev avbokning innan sista anmälningsdag.

- Vid avbokning efter det att sista anmälningsdag passerat debiteras hela avgiften.

- Vid sen avbokning i samband med sjukdom återbetalas hela avgiften mot uppvisande av läkarintyg.

View Event →
Ledarutveckling på Gozo, Malta
Apr
18
to Apr 23

Ledarutveckling på Gozo, Malta

Det finns inget tak för framgång!

Välkommen till en ledarutveckling som utmanar.

Är du chef och ledare är du välkommen till en ledarutveckling utöver det vanliga, på Maltas vackra och tysta systerö Gozo mitt i Medelhavet. Det är inte för inte som denna pärla kallas Glädjens ö. Från 18 till 23 april 2016 träffar du andra intressanta chefer och ledare, och utvecklar ditt ledarskap i samklang med naturen och din egen, mer eller mindre medvetna, ledarfilosofi. Ledarskapsträningen leds av Kristina Landgren Carestam, Björn Natthiko Lindeblad, Karina Lindgren och Ann Westermark. Ledarutvecklingen är upplevelsebaserad och sker i nära samspel med hav och berg, vandringsvägar, nattlig stjärnhimmel och slutligen den puls som möter i huvudstaden Valletta.

Meditation, reflektion, kvalitetssamtal och eget skrivande är genomgående inslag denna utbildningsvecka. Med dig hem får du, om du vill, en förfinad, utvecklad och vässad ledarfilosofi. Vi är överens om att med rätt förutsättningar och rätt inställning finns inget tak för framgång. Är du en av de som kommer med i gruppen på Gozo i april? Förbered dig på arbete och reflektion i samband med båtturer, vandringar, naturupplevelser och påfyllnad av energi, i ett långsiktigt medvetandehöjande ledarskapsprogram. Vill du veta mer, så klicka här!

View Event →
Lördagsretreat utanför Göteborg
Apr
16
9:00 AM09:00

Lördagsretreat utanför Göteborg

Välkommen till en dagretreat med Björn Natthiko Lindeblad!

Retreaten erbjuder en möjlighet att stanna upp i livet och vända uppmärksamheten mot det rofyllda och lugnande. Genom en serie guidade meditationer lär vi oss att vila i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen och stå stadigare på jorden. Vi upptäcker tillsammans en levande stillhet som finns där hela tiden och som alltid står på vår sida. Dagen kommer fortgå i tystnad, men det kommer finnas tillfälle för dialog. Vi gör stående och sittande meditation. Du kan sitta i en stol eller på golvet. Retreatdagen passar för såväl erfarna som nybörjare.

Datum: Lördagen den 16 april 2016

Tid: Klockan 9.00-18.00

Plats: Lärjeåns Trädgårdar i Angered

Pris: 1650 kr (vid företagsfakturering tillkommer moms) Lunch och fika ingår.

Anmälan och frågor: Annelie Andréasson, Livsträdet e-post. annelie@livstradet.com eller Tel. 031-774 13 89 Sista anmälningsdag: 15 mars 2016 Lärare: Björn Natthiko Lindeblad. Björn var buddistmunk i den thailändska skogstraditionen 1992-2008 och har undervisat i meditation i över 15 år i ett halvdussin länder. Läs mer om Björn på www.natthiko.org.

View Event →
Lördagsretreat i Kalmar
Mar
19
8:00 AM08:00

Lördagsretreat i Kalmar

 

RETREAT MED BJÖRN NATTHIKO 19 MARS 2016 SEX PLATSER KVAR!

 

Björn har varit Buddhistisk skogsmunk i 16 år. 2008 återvända han till Sverige. I mars besöker han Klostret för att hålla en hel retreatdag. En dag i stillhetens tecken!

Då gruppen kommer att vara liten kommer den här dagen att erbjuda intimare möte med Dig Själv, med Björn och med andra. Det kommer att vara en dag som går utifrån tystnaden, in i fantastiska guidade meditationer samt stunder där vi får dela och ställa frågor samt en avslutande föreläsning.
Datum Lördagen den 19 mars
KL 8-21
Plats: Klostret i Kalmar
Du anmäler dig till mail@heartfulnesscenter.se
Tid: kl: 08.00-21.00
Pris: 2250 kr och då ingår lunch, middag och fika
nmälan
Varmt välkomna!

Retreatledare: Björn Natthiko , Anordnare Nina Granbom,   Heartfulness Center

Bokning eller förfrågan

View Event →
Helgretreat i Lidköping
Feb
27
to Feb 28

Helgretreat i Lidköping

Retreaten erbjuder en möjlighet att stanna upp i livet, för att upptäcka och vända uppmärksamheten mot den stillhet och ro som alltid finns där bakom vardagens stress och tankesurr . Genom guidade meditationer lär vi oss öppna upp för den stillheten genom att vila i andningen, släppa taget om tankeflödet och möta känslor med kroppen. 

Utöver guidade meditationer hålls det på eftermiddagarna en frågestund och lördag kväll ett föredrag. Båda dagarna hålls också mjuka hatha/yinyoga-pass som passar alla (yogan hålls av Madelene Läth).

Lärare: Björn Natthiko Lindeblad var buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen 1992-2008 och har undervisat i meditation i snart 15 år i ett halvdussin länder. Han var sommarpratare 18 juli 2012 och har sedan dess synts många gånger i media, bla i SVT´s ”Sommarpratarna” och "Go´kväll" och har intervjuats av Stina Dabrowski. Läs mer om Björn på  www.natthiko.org.

Pris:
2.500 kr, exkl. lunch.
2650 kr inkl. lunch båda dagarna.

Tid: Lördag kl.9.30-19.00, Söndag kl.09.00-16.00

Anmälan:  Mail: bokning@yoga-centrum.se, Tele: 0723-105924. OBS! Senast söndag 21 februari.

Praktiska detaljer: 
Boende: Behöver du boende under helgen finns det flera bra hotell med endast några minuters gångavstånd från YogaCentrum, även ett mycket bra vandrarhem till rimligt pris.

Mat: En del vill helst stanna på YogaCentrum för lunch, andra tar hellre en paus och går ut på restaurang, du har därför flera olika alternativ för lunchen:

1.Vegetarisk lunch som även är mjölk- och glutenfri serveras för den som helst stannar och äter på plats. Vi har ett stort kök med stort bord och många stolar. Blir det många deltagare kan bordsplatserna ev tryta, men då sitter vi även i yogasalen.
2. För dig som helst går iväg och äter finns det många bra restauranger i närheten, ca 5 min gångavstånd till centrum. Även söndagar är vissa restauranger öppna.
3.Om du helst tar med egen mat går det bra. Kyl, mikro och spis finns. Ta gärna med egna bestick.

Tåg/buss: Tåg och busstation ligger endast 50m bort, mitt framför Sockerbruket där YogaCentrum ligger.

 

View Event →
En dag i den levande stillheten
Feb
6
9:00 AM09:00

En dag i den levande stillheten

Retreaten erbjuder en möjlighet att stanna upp i livet och vända uppmärksamheten mot det rofyllda och lugnande. Genom en serie guidade meditationer och mjuka yogapass lär vi oss att vila i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen och stå stadigare på jorden. Vi upptäcker tillsammans en levande stillhet som finns där hela tiden och som alltid står på vår sida. Dagen kommer fortgå i tystnad, men det kommer finnas tillfälle för dialog. Vi gör stående och sittande meditation. Du kan sitta i en stol eller på golvet. Retreatdagen passar för såväl erfarna som nybörjare. Kristina leder ett par mjuka yogapass som hjälper dig sitta stolt, mjuka upp dina leder och lindra stelhet. Du behöver inte ha träningskläder.

Du hittar detaljerna här: https://www.facebook.com/events/1663868267190089/

View Event →